"De wortel van jouw succes begint bij het geloof in jezelf"

Akwasi Frimpong lees verder

November 2001 begon ik met atletiek. In 2003 was ik Nederlands jeugdkampioen op de 200 meter sprint, wat mij de bijnaam Goldensprint opleverde. Hier begonnen mijn Olympische aspiraties. Helaas werden deze dromen ruw verstoord door een zware enkelblessure, eind 2004. Sinds 2006 krijg ik aangepaste zooltjes van de Bewegingsdeskundige. In 2012 zat ik in het Nederlandse 4x100 pre Olympische estafette team, maar vanwege een onsteking in mijn knieholte liep ik de spelen mis. Nu probeer ik in 2014 mijn Olympische droom waar te maken in het Nederlandse bobslee team.

Wat je nodig hebt voor succes zit al diepgeworteld in je. De wortel van jouw succes begint bij het geloof in jezelf, waarna het gevoed wordt met een positieve houding, hard werken en doorzettingsvermogen. Dat zal je succes verwezenlijken ~ Akwasi Frimpong.

Meer informatie

Werkwijze

Intake 

Als u bij mij een afspraak maakt, dan doorloop ik met u het onderstaande traject om uw klacht in kaart te brengen om zodoende tot de beste behandeling van uw pijnklacht te komen.

 1. Anamnese ( Vraaggesprek)
  Tijdens dit gesprek probeer ik uw klacht inzichtelijk te krijgen, u kunt eventueel uw oude schoenen en/of zolen meenemen, zodat het slijtagepatroon bekeken kan worden, dit kan informatie geven welke bijdraagt aan het stellen van de juiste diagnose.
   
 2. Voetonderzoek
  Ik onderzoek of uw klachten verband houden met uw voeten. Er worden daarom verschillende aspecten van de voet onderzocht, hierbij kunt u denken aan de stand van de voet, de enkel en de knie. Met mijn fysiotherapeutische achtergrond let ik dan in het bijzonder op de stand van de voet en de gevolgen die dit heeft voor de rest van het lichaam. Bij het voetonderzoek wordt daarnaast gebruikt gemaakt van een digitale voetspiegel, die via de computer laat zien hoe de belasting van de voetdruk verdeeld is.
   
 3. Loopanalyse
  Aansluitend volgt een analyse van het looppatroon, dit onderdeel van het onderzoek kan ook een digitale videoregistratie zijn op een loopband of loopbaan. 

Met name voor sporters als hardlopers, schaatsers, handballers etc. is zo’n gedegen onderzoek onontbeerlijk. Als dit van toepassing is zullen we ook trachten de sportspecifieke belasting, die de klacht veroorzaakt, na te bootsen. De hiervoor benodigde trainingsfaciliteiten zijn binnen de praktijk aanwezig.

Tenslotte wordt uw behandeling besproken.
 

Behandelplan

Door mijn achtergrond als fysiotherapeut biedt ik u naast de op maat gemaakte zooltjes een behandelplan aan. 

Dit behandelplan wordt op maat voor u gemaakt en hangt van uw doelstelling af, misschien wilt u over een half jaar een marathon lopen, een belangrijke voetbalwedstrijd spelen, het pietenpad gaan lopen of een bergwandeling maken. 

Ik begeleid u graag door middel van een sportschema met een veilige opbouw, hierbij kunt u denken aan: rekoefeningen, spierversterkende oefeningen of oefeningen ter verbetering van de coördinatie, voldoende om uw klachten op te lossen, waardoor u weer in staat bent uw activiteiten op te pakken en uw sportieve doelstelling te behalen.

 

Eventueel werk ik samen met uw eigen fysiotherapeut of , indien nodig, raad ik u een fysiotherapeut aan.