"Ik ben nu pijn vrij en kan meer aan dan ooit tevoren."

Mischa Rossen lees verder

Na een ongeluk 22 jaar geleden is mijn rechter been afgezet en loop sinds dien op een prothese, dit in combinatie met mijn sport blijkt dit een zeer zware belasting te zijn voor mijn linker been.

 

Ik zeil al heel wat jaren en ben hiermee 3x naar de Paralympics geweest. In de voorbereiding naar London 2012 bleek ik last te krijgen van mijn enkel en knie.Ik train bij Manual Fysion en daar heeft Michel ook een praktijk. Na het aanmeten van een zooltje kon mijn trainings en wedstrijd schema omhoog. Ik ben nu pijn vrij en kan meer aan dan ooit tevoren.

 

Dit resulteerde in Goud op de Olympische Spelen Londen 2012.

 

Meer informatie

Klachten

Wij behandelen klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon.

Dit kunnen klachten zijn aan uw voeten, enkels, knieën, heupen of rug.

Herkent u deze klachten tijdens het lopen, rennen, voetballen, trainen?

  • Pijn in voet
  • Pijn in enkels
  • Kniepijn
  • Pijn in heup
  • Rugpijn
Voetklachten
Voetklachten en hoger gelegen klachten kunnen diversen oorzaken hebben. Verkeerd schoeisel, te stijve voetgewrichten, een verkeerde voetafwikkeling, overtraining, overbelasting, trauma, blessure, (tijdelijk) te lage weerstand. Zolang de oorzaak niet aangepakt wordt kan de klacht terug blijven keren.

Eelt onder de voet
Overmatige eelt- en likdoornvorming kunnen veel pijnklachten veroorzaken. Het is belangrijk om de oorzaak van dit probleem aan te pakken. Eelt ontstaat wanneer er een grotere druk of spanning op de huid wordt uitgeoefend dan normaal.

Hamertenen
Bij een hamerteen is één van de gewrichten gebogen. Deze aandoening komt meestal voor in de tweede teen, omdat deze van nature het langst is.Hamertenen hebben schoeisel nodig die aan de voorkant zoveel ruimte bieden dat ze de tenen niet beschadigen. Een veterschoen voorkomt het naar voren glijden van de voet.

Hamertenen kunnen als de beweeglijkheid in de gewrichtjes het toelaat gecorrigeerd worden met een silicone-orthese. Dit is een teenstukje van silicone die in de juiste vorm gekneed wordt op de voet om een goede teenstand te creëren. Drukplekken worden tevens ontlast.

Hielklachten
Plantaire fasciitis is een irritatie of ontsteking aan de voetzoolpees. Symptomen: vooral startpijnen bij het opstaan, vaak ook zwelling en pijn bij langer lopen. Therapie: opheffen van de oorzaak. 

Holvoet
Een holvoet heeft een sterk gebogen voetgewelf en een hoge wreef. 

Knikvoeten
Bij een knikvoet kan er sprake zijn van een verslapping van de spieren en banden tussen het onderbeen en de voet. Hierdoor knikt de voet naar binnen. 

Knok of Hallux valgus
De knok is een scheefstand van de grote teen. Een puntige schoen (met hoge hak) is een belangrijke boosdoener. Deze schoenen dwingen de tenen in een verkeerde stand. 

Platvoeten
Bij een platvoet is een voettype en geen afwijking. Het gewelf van de voet (iets) lager dan normaal. De meeste kinderen hebben in hun eerste jaren platvoeten. 


Enkelklachten
Veelvuldig verzwikken
Gescheurde enkelbanden
Sinus tarsie syndroom
Achillespees
Syndesmosis
Zweepslag
Shin Splints


Knieklachten
Knieklachten worden meestal veroorzaakt door verdraaiing van de knie. Het onderbeen blijft staan, terwijl de rest van het lichaam één kant opdraait of de voet blijft vast staan en het onderbeen draait één kant op. Letsel van de gewrichtsbanden komt het meeste voor. Ook door overbelasting kunnen knieklachten ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer een voet of enkel tijdens het staan en lopen naar binnen zakt en hierbij ook het onderbeen één kant op draait. Daardoor worden de binnenbanden van de knie vaak overbelast.

De klachten van knieblessures of letsels zijn een snel optredende zwelling die zeer pijnlijk is. Ook klachten van stabiliteit of het niet meer bewegen van de knie kunnen aanwezig zijn.

Lopersknie
(Tractus iliotibialis-frictiesyndroom) Pijn aan de buitenkant van de knie dit komt voornamelijk voor bij hardlopers. Als tijdens het hardlopen de voet teveel over de buitenkant afwikkelt ontstaat er een trekkracht.

Osgood-Schlatter
Pijn en zwelling ter hoogte van de knobbel net onder de knie ( tuberositas tibiae ).Bij een afwijkende stand en/of functie van de voeten worden ook de knieën ongunstig belast.

Overbelasting van het ligament collaterale mediale
Pijn aan de binnenzijde van de knie, rond de gewrichtsspleet. Het naar binnen kantelen (overproneren) van de voeten veroorzaakt een X-stand van de knie.